Atelier Jan van Hees

Handgemaakte meubelen in edele houtsoorten

Welkom

Jan van Hees is sinds 1994 werkzaam als zelfstandig meubelontwerper/maker. In zijn meubels combineert hij duurzame, bijzondere hardhoutsoorten met glas, metaal, of kunststof.

De handgemaakte meubels zijn uniek en het resultaat van het persoonlijke contact van Jan met de opdrachtgever, die actief betrokken wordt bij het ontwerpproces.

Door de juiste maatverhoudingen, inventieve oplossingen en passend materiaalgebruik ontstaan er meubelstukken die als vanzelfsprekend samenvallen met de ruimte of persoon waarvoor ze gemaakt zijn.

"TUSSENPOOS" op This Art Fair 2017 in de Beurs van Berlage is winnaar van de LAM Publieksprijs. This Art Fair en het LAM hebben een stimuleringsprijs in het leven geroepen, waarvan de winnaar bepaald wordt door de bezoekers van This Art Fair. Het publiek kiest de kunstenaar die op onderscheidende wijze, artistieke kwaliteit en ondernemerschap weet te combineren. Zie ook LISSER ART MUSEUM
Jan van Hees is lid van het BAC - Boschveld Ambachtcentrum, een vereniging van ambachtelijke en creatieve ondernemers met als doel de samenwerkingsverbanden te versterken en gezamenlijk naar buiten te treden om het ambacht onder de aandacht van het publiek te brengen.
Interview met Jan van Hees in Houtwereld, vakblad voor de houtindustrie. Lees hier.